Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röda vinbärs- och vaniljparfait

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Man kan använda röda vinbär till mer än bara gelé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra puré genom att passera vinbären genom en sil.
  2. Vispa grädden lätt och ställ den i kylen. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda den med äggvita, strösocker och pressad citron i en liten skål. Vispa över sjudande vattenbad till en fluffig blank ägg­vitesmet, helst med elvisp. Lyft bort skålen och fortsätt vispa tills smeten är kall. Vänd ner vinbärspurén och den lättvispade grädden. Rör varsamt. Häll upp i en stor form eller flera små och ställ i frysen 4-6 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.