Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetor med ädelost och gryn

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mums med färska rödbetor på sensommaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna mjuka, det tar cirka 20 minuter om det är färska. Spola av och skala dem. Skalet är lätt att gnugga av med diskhandskar på händerna eller hushållspapper. Skiva stora eller kvarta mindre rödbetor. Mosa ädelosten med crème fraiche och tillsätt så mycket vatten som behövs för att det ska bli en trögflytande kräm. Krydda med kajennpeppar.
  2. Koka kornris eller andra matkorn enligt anvisning på förpackningen men ta en halv buljongtärning i stället för salt i vattnet. Fräs upp purjolök i en panna, eventuellt också finstrimlade rödbetsblad om de är fina och obesprutade. Hacka persiljan.
  3. Blanda de kokta avrunna kornen med lök och gröna blad. Servera rödbetorna med ädelostsåsen och gryn.
  4. En variant är att sätta in rödbetorna med ädelostsås – utan vatten – under övervärme i ugnen och gratinera några minuter.
  5. Eftersom rödbetor har hög halt av nitrat rekommenderas att man inte ger det till barn under ett års ålder.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.