Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetskaka med saffranscréme

 
Skriv ut

Baka och smaka, detta är julens godaste kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt rivna rödbetor och hackade valnötter. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen och ta sedan bort kanten.
  3. Blanda ihop philadelphiaost, florsocker och saffran med en elvisp. Bred på kakan när den svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.