Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetslasagne med timjan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Annorlunda och jättegod lasagne. Gott med nybakat bröd och en grönsallad med citrondressing till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv rödbetor och lök grovt. Fräs dem i oljan. Krydda med timjan, farin, salt och peppar.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölken och låt småkoka 5 minuter. Såsen ska bli ganska tjock. Om den inte blir det - rör ut mer mjöl i lite mjölk och häll sakta ner i såsen under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör i osten men spara en deciliter.
  3. Varva sås, rotfruktsfräs och lasagneplattor i en lätt smord, ugnssäker form. Understa och översta lagret ska vara vit sås. Strö över resten av den rivna osten. Gratinera i nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • alyssum 30 oktober 2008

    Jag lagade den här lasagnen idag och min vita sås blev inte så tjock som den skulle med 3 msk mjöl. Jag fick reda av den efter uppkok och lade till ca 1,5 msk mjöl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.