Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssallad med råris, fläsk och ädelost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sältan från osten och baconet. Råriset är både gott och ger en matig sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset under lock enligt förpackningen. Salta i slutet av koktiden. Låt riset ånga av. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspetsen vara kvar, då behåller de färgen och smaken bättre.
  2. Spola rödbetorna under kallt vatten, gnid bort skalet medan de är varma och skär i klyftor. Strimla och knaperstek baconet. Låt det rinna av på ett hushållspapper.
  3. Lägg upp sallad, ris och rödbetor. Ringla över olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Strö över bacon, smulad ost och grovhackade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.