Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödkål med glögg,lingon och äpple

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Detta är ett bra alternativ till burkrödkålen,jag gör den till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela rödkålen,skär bort rotstocken och strimla kålen. Tärna två av äpplena(låt skalet vara kvar) och blanda med den strimlade kålen.
  2. Rör ner glögg,kryddpeppar,enbär,lagerblad och kanel. Blanda ihop täck över och låt marinera några timmar eller över natten.
  3. Smält lite smör i en rymlig gryta och fräs löktärningarna. Tillsätt den marinerade kålen,även vätskan som bildats och häll på skinkspadet. Koka upp,sänk värmen och låt puttra på svag värme i ca 40 minuter.
  4. Skala de två resternde äpplena och skär dem i grövre tärningar. Lägg ner tärningarna tillsammans med lingon i grytan. Salta och peppra och låt puttra i ca 10-20 minuter. Nu ska kålen vara mör och vätskan ska ha kokat in i kålen.
  5. Låt puttra lite till om så inte är fallet.Smaka av,kanske behövs lite mer vinäger och lite råsocker eller sirap. Avgör själv hur sur och söt kålen ska vara.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.