God till den helstekta pepparfiléen.
Instruktioner
- Dagen före:
Skala/putsa och grovhacka rotselleri, morot, rödlök, chilifrukt, vitlök och tomat. Hetta upp oljan i en kastrull. Bryn grönsakerna, de ska ta färg men inte brännas.
Strö över sockret och låt det börja karamelliseras. Häll på vinägern. Rör och låt koka tills vätskan börjar få en sirapsliknande konsistens.
Häll på vinet och koka tills 1/3 av vätskan återstår, det tar ca 15 minuter. Tillsätt kalvfond och vatten.
Småkoka i 10-15 minuter. Rör ner maizenaredningen. Smaka av med salt och peppar. Sila av och låt svalna. Täck med plastfolie och ställ in i kylen.
- Serveringsdagen:
Koka upp såsen under omrörning. Häll över i en såssnipa eller såstermos.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är en helt underbar sås. Ni bara måste testa den. Jag tycker man kan ta lite mindre av vattnet för att få den lite fylligare,enligt min smak. Elis
Detta är min absoluta favorit bland rödvinssåser. Den får alltid toppbetyg bland våra middagsgäster.
Precis samma sås som jag brukar göra, dock tar jag lite mindre vatten och sen river jag i ca 50 g mörk choklad i såsen. Gudomligt...
Serverade denna till nyår m potatisgratäng och oxfile.......mumma.....såsen är kanon....akta bara så det inte blir för mycket sting......Tack för lånet av receptet!