Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökta rödbetor med grillad oxfilé

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

I det här receptet används rosmarin för att skydda rödbetorna från den direkta hettan från kolen. Man kan även ugnsbaka rödbetorna på 200 grader i 1½ timma - det är också jättegott, men man får inte den härliga röksmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen. Lägg de oskalade rödbetorna på ett dubbelt lager ugnsfolie, ca 30 cm långt, 60 cm ovikt. Strö på rosmarinbladen. Vik upp folien, lägg ihop kanterna och snurra ihop ändarna. Stick med kniv ett par hål i folien på olika ställen, så att röken kan komma in och ge smak åt rödbetorna. Lyft av grillgallret och placera försiktigt foliepaketet bland kolen - lägg också ett par kol ovanpå paketet. Rödbetorna är färdiga när de är mjuka, vilket tar 30-40 minuter. Ta upp paketet och låt svalna.
  2. Öppna det och ta ut rödbetorna. Släng rosmarinen. Skala rödbetorna när de har svalnat lite. Släng skalet. Skär rödbetorna i oregelbundna bitar och lägg dem i en bunke. Tillsägg vinäger, extra fin jungfruolja, rikligt med salt och peppar samt hälften av persiljan och dragonen. Blanda, smaka av och krydda om så behövs.
  3. Gnid in köttskivorna med lite av dressingen. Lägg dem på grillen och grilla dem som du vill ha dem. Vänd dem en gång i minuten. Lägg upp köttet på en tallrik och låt det vila. Fördela rödbetorna på två tallrikar. Toppa med två skivor kött och en sked kesodressing (se annat recept) på varje tallrik. Strö över resten av örterna och bara njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.