Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romersk kyckling med fänkål, oliver och citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att laga mat i lergryta är ett magert alternativ som ger mört och fint kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blötlägg lergrytan i vatten minst en timme. Torka sedan ur den med hushållspapper.
  3. Salta och peppra kycklingen. Lägg i den och skär fänkålen, löken och citronerna i mindre bitar och lägg i. Tillsätt oliverna och rosmarinen. Stänk över olivolja. Sätt in lerkrukan i ugnen och låt den stå inne 40-50 minuter.
  4. Ta av locket de sista 10 minuterna och ös spad över kycklingen med en slev, så att den får en vacker och en knaprig yta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.