Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa gräddbakelser

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ser fantastiskt lyxiga ut men är så lätta att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl och bakpulver och tillsätt detta och vatten i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en långpanna (30 x 40 cm) klädd med bakpapper. Grädda kakan mitt i ugnen på 225 º i 5-10 min. Stjälp upp kakan på sockrat bakpapper.
  3. Bred ut sylten på den avsvalnade kakan och rulla ihop till en rulltårta. Låt kallna med skarven nedåt.
  4. Lägg ihop marsipanlocken så det blir en stor rektangel. Skär bort de rundade hörnen. Täck hela rulltårtan med marsipanen. Skär i ca 8 cm breda bitar och ställ dem på höjden.
  5. Vispar grädden och spritsa ut den på varje bakelse. Dekorera med kakpynt och chokladfigurer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.