Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa rödbetsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Degen ser ut som rosa bubbelgum, men slutresultatet blir mer aptitligt! =)

Ingredienser

Instruktioner

1. Skala och grovriv rödbetorna. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det ljumma vattnet. 2. Rör ner salt, olja och sirap och arbeta sedan in mjölet omväxlande med rödbetor och solrosfrön. 3. Bearbeta degen tills den släpper från bunkens kanter och låt jäsa under duk i 30 min. 4. Knåda degen på lätt mjölat bord. För att få brödet runt och högt rullar du in kanterna under brödet. 5. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt i 30 min. Värm ugnen till 225°. 6. Pensla brödet och strö på solrosfrön och grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emaxen 23 oktober 2009

    Detta rödbetsbröd blev supergott, så jag ger det maxpoäng och lite till. Ska bli gott till entrecoten och klyftpotatisen i kväll. TACK för receptet och ha en trevlig helg. Kram emaxen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.