Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roségravad halstrad torskfilé med senapsstuvad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här utnutjar du rosépepparns milda smak för att ge torskfilén det där lilla extra. Himmelskt god blir fisken när du först gravar den i en fin kryddblandning och sedan hastigt halstrar filéerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka filéerna med hushållspapper och plocka bort ev småben. Blanda socker, salt och rosépeppar. Gnid in filéerna med blandningen. Hacka och strö dillen över filéerna.
  2. Lägg filéerna i en tjock plastpåse och tillslut väl. Grava fisken i kylskåp ca 5 tim. Vänd fisken efter halva tiden.
  3. Skala och skär potatisen i skivor och lägg den i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk och grädde och låt sjuda under omrörning tills potatisen är mjuk.
  4. Tag ut fisken ur kylskåpet och klappa filéerna torra med hushållspapper, Utan att ta bort rosépepparn och dill.
  5. Hetta upp matolja i en stekpanna och halstra filéerna lätt, ca 2 min på varje sida. Värm potatisen och smaksätt med senap, salt och peppar. Servera den med fisken
  6. Serveringsförslag: Servera med haricot verts, tomatsallad eller grönsallad och tomatklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.