Här utnutjar du rosépepparns milda smak för att ge torskfilén det där lilla extra. Himmelskt god blir fisken när du först gravar den i en fin kryddblandning och sedan hastigt halstrar filéerna.
Instruktioner
- Torka filéerna med hushållspapper och plocka bort ev småben. Blanda socker, salt och rosépeppar. Gnid in filéerna med blandningen. Hacka och strö dillen över filéerna.
- Lägg filéerna i en tjock plastpåse och tillslut väl. Grava fisken i kylskåp ca 5 tim. Vänd fisken efter halva tiden.
- Skala och skär potatisen i skivor och lägg den i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk och grädde och låt sjuda under omrörning tills potatisen är mjuk.
- Tag ut fisken ur kylskåpet och klappa filéerna torra med hushållspapper, Utan att ta bort rosépepparn och dill.
- Hetta upp matolja i en stekpanna och halstra filéerna lätt, ca 2 min på varje sida. Värm potatisen och smaksätt med senap, salt och peppar. Servera den med fisken
- Serveringsförslag: Servera med haricot verts, tomatsallad eller grönsallad och tomatklyftor.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar