Detta Italieninspirerade olivbröd, som är lätt att bryta vid bordet, är gott att servera till soppor eller till fikat.
Instruktioner
- Lägg mjöl, jäst, socker, salt, rosmarin, vinäger och 3 msk olja i en hushållsassistent och blanda väl. Tillsätt 4½ dl varmt vatten (cirka 45 grader). Blanda till en klibbig deg.
- Lägg degen i en oljad skål och blanda ner oliverna. Låt jäsa på varm plats till dubbel storlek, 45-60 minuter.
- Smörj in en fyrkantig form som är ca 20x20 cm med olivolja. Tryck ut degen i formen och ringla över resten av oljan. Låt jäsa 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett rutmönster i degen med en vass kniv. Grädda 25 minuter tills gyllene. Servera brödet varmt eller rumstempererat.
Publicerat den
1 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar