Saftiga kotletter med mustig risotto.
Tricket att få kotletterna saftiga är att brässera dem i vin.
Skyn silar du sedan i risotton så att den blir extra mustig.
Instruktioner
- Ansa, skölj och skär purjon i 1 cm bitar, skala och skär morötterna i ½ cm tjocka skivor.
- Fräs purjolök och morötter i smör, tillsätt riset och fräs med ca ½ minut. Späd med 5 dl buljong och koka sakta ca 20 minuter under omrörning. Späd med mer buljong under tiden.
- När riset nästan är mjukt och ganska löst i konsistensen, tillsätts parmesanosten och skyn från köttet silas i.
Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad persilja.
- Repa under tiden rosmarin från stjälkarna och krossa vitlöksklyftorna med skalet på.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta vitlök och rosmarin.
- Lägg i kotletterna och bryn dem på båda sidor.
Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Häll på vinet och låt köttet koka sakta ca 5 minuter.
- Servera risotton med kotletter, rucola och lite flagad parmesanost på toppen.
Publicerat den
3 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar