Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarin- och russinkakor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Rosmarin, muskot och russin ger dessa kakor sin goda smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper på plåtar.
  2. Vispa smör, strö- farin och vaniljsocker vitt och luftigt. Vispa ner ägget. Sikta ned mjöl och bakpulver. Tillsätt muskot, rosmarin och russin. Rör blandningen till en mjuk deg.
  3. Forma matskedsstora bitar av degen till kulor. Lägg dem med 5 cm mellanrum på plåtar och platta till dem så att de blir ca 4 cm i diameter. Garnera varje kaka med en rosmarinkvist.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-13 minuter. De ska vara lätt gyllene när de är färdiga. Låt dem svalna på plåtarna några minuter innan de får kallna helt på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.