Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinstekt fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En otroligt god och lättgjord rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lingongelè: Smält gelèet i en kastrull. Blanda ner lingosylten och häll upp i glas att stelna igen. Ställ gelèet kallt.
  2. Bryn filèn i smör i en stor stekpanna. salta, peppra och strö över rosmarin. Lägg den på en plåt. Stick in en kött termomoter i den tjockaste delen. Filèn är klar när innertemperaturen är 70 grader efter ca 25 minuter.
  3. Sås. Vispa ihop alla ingredienser utom ädelost i en kastrull, koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 minuter. Smula ner osten, maka av med salt och peppar. Skär köttet i skivor och servera med råstekt potatis, sås. Garnera ev med färsk rosmarin

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.