Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad fyllig tomatsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När du rostar tomaterna frigörs smakerna och de blir fantastiskt söta, fylliga och koncentrerade i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela tomaterna och lök på mitten och lägg dem i en eldfast form. Ringla över lite olja och strö flingsalt på toppen. Rosta i ugnen tills tomaterna får lite färg, ca 20 minuter.
  3. Spara lite av tomaterna och lökhalvorna till garnering och skrapa ner resten i en kastrull. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Häll på tomatjuice, buljong, de soltorkade tomaterna, citronskal, pressad vitlök och oregano i kastrullen. Koka soppan ca 15 minuter och mixa lite lätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp soppan i varma soppskålar. Lägg i de sparade tomaterna och löken till garnering. Garnera även med lite färsk oregano och servera en bit bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.