När du rostar tomaterna frigörs smakerna och de blir fantastiskt söta, fylliga och koncentrerade i smaken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela tomaterna och lök på mitten och lägg dem i en eldfast form. Ringla över lite olja och strö flingsalt på toppen. Rosta i ugnen tills tomaterna får lite färg, ca 20 minuter.
- Spara lite av tomaterna och lökhalvorna till garnering och skrapa ner resten i en kastrull. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Häll på tomatjuice, buljong, de soltorkade tomaterna, citronskal, pressad vitlök och oregano i kastrullen. Koka soppan ca 15 minuter och mixa lite lätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan i varma soppskålar. Lägg i de sparade tomaterna och löken till garnering. Garnera även med lite färsk oregano och servera en bit bröd till.
Publicerat den
17 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar