Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad kyckling med sötpotatis

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Om jag tillagar de små kycklingarna i samma form som sötpotatisen skär jag ett par ­skivor bröd och lägger en skiva under vardera kycklingen för att suga upp såsen och hindra den från att spridas till potatisarna, vilket skulle hindra dem från att bli knapriga och brynta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 220°. Lägg kycklingarna i en liten långpanna eller ugnsfast form och häll 1 matsked olja över dem.
  2. Skär den oskalade sötpotatisen i 5 cm stora kuber och lägg dem i en annan liten form.
  3. Häll resten av oljan över potatisen, strö över kryddorna och skaka formen så att allt blandas.
  4. Ugnsstek både kyckling och potatis samtidigt i 45 minuter.
  5. Lägg upp kycklingarna på ett fat och lägg vattenkrasse och potatis bredvid. Strö över salt (jag föredrar maldonsalt) och peppar, pressa över limesaften och hugg in!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.