En mild och len soppa med mycket smak av timja som serveras med en klick solroskesella.
Du kan också koka rödbetorna, men då får soppan en lite annorlunda smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skala rödbetorna och skär dem i fjärdedelar.
Rosta dem mjuka i ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna och hacka dem sedan fint.
- Hacka lök och vitlök och låt smälta i oljan på medelvärme tillsammans med timjan.
skala och riv moroten grovt och tillsätt den tillsammans med rödbetshacket.
Tillsätt buljong, koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
- Mixa ihop solrosfrön, persilja och rapsolja. Tillsätt rivet citronskal och kesella. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Mixa soppan slät och tillsätt matlagningsgrädde.
Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Servera soppan med solroskesella och toppa med färsk timjan och lite rivet citronskal.
Publicerat den
13 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar