Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad rödbetssoppa

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En mild och len soppa med mycket smak av timja som serveras med en klick solroskesella. Du kan också koka rödbetorna, men då får soppan en lite annorlunda smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och skär dem i fjärdedelar. Rosta dem mjuka i ugnen, ca 30 minuter. Låt svalna och hacka dem sedan fint.
  2. Hacka lök och vitlök och låt smälta i oljan på medelvärme tillsammans med timjan. skala och riv moroten grovt och tillsätt den tillsammans med rödbetshacket. Tillsätt buljong, koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
  3. Mixa ihop solrosfrön, persilja och rapsolja. Tillsätt rivet citronskal och kesella. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Mixa soppan slät och tillsätt matlagningsgrädde. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Servera soppan med solroskesella och toppa med färsk timjan och lite rivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.