Säsongens grönsaker i en perfekt kombination med mathavre smaksatt med Karjohanssvamp och norrländsk ost, toppad med gräslöksyoghurt.
Instruktioner
- Dela sparrisen på mitten. Skölj salladslöken och skär den i 3 bitar. Skala morötterna men lämna 2 cm av blasten kvar och förväll dem i lättsaltat vatten.
Förväll bondbönorna tills de mjuknat, spola kallt och skala.
- Lägg grönsakerna i en form och blanda med lite rapsolja.
- Grilla grönsakerna i ugnen på 180 grader tills de är krispiga. Salta och peppra.
- Koka under tiden matvetemixen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner riven västerbottensost.
- Blanda yoghurten med gräslök, rivet limekskal, salt och peppar.
- Lägg grönsakerna på tallrikar. Pressa mathavremixen i små portionsformar och stjälp upp dem. Toppa med gräslöksdipp och solrosskott.
Publicerat den
9 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar