Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med primörer och rostade pinjenötter

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ny grönsaksfavorit? Hacka ner pinfärska primörer i denna färgglada vårpaj .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
  2. Sätt ugnen på 225º.
  3. Tryck ut degen ända upp till kanten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kylen ca 30 min. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det ca 10 min.
  4. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna.
  5. Skär morötterna och potatisen i skivor. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Spara 1/3 av osten.
  6. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
  7. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.