Grillad kycklingfilé med pesto på rotfruktsgratäng
Instruktioner
- Pesto: Hacka basilikabladen grovt och riv parmesanosten. Mixa basilika och nötter.
Tillsätt parmesanosten och olivolja i en fin stråle.
Häll ut röran ur mixern. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt. Ställ kallt till servering.
- Skala morot, potatis och rättika. Skär i mindre bitar.
Koka upp buljongen och lägg i rotfrukterna.
Koka dem i ca 10 minuter.
Ta upp dem ur buljongen och håll dem varma.
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
Pensla grillpannan med olja och grilla dem 2-3 minuter per sida.
Kontrollera att köttsaften är genomskinlig.
- Skär tomaterna i tärningar och koka upp buljongen.
Lägg rotfrukterna och tomattärningarna i en varm ugnsform. Häll den heta buljongen över.
Lägg på kycklingfiléerna, klicka på peston och dekorerar med färska basilikablad.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar