Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng med grillad kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad kycklingfilé med pesto på rotfruktsgratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pesto: Hacka basilikabladen grovt och riv parmesanosten. Mixa basilika och nötter. Tillsätt parmesanosten och olivolja i en fin stråle. Häll ut röran ur mixern. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt. Ställ kallt till servering.
  2. Skala morot, potatis och rättika. Skär i mindre bitar. Koka upp buljongen och lägg i rotfrukterna. Koka dem i ca 10 minuter. Ta upp dem ur buljongen och håll dem varma.
  3. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Pensla grillpannan med olja och grilla dem 2-3 minuter per sida. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig.
  4. Skär tomaterna i tärningar och koka upp buljongen. Lägg rotfrukterna och tomattärningarna i en varm ugnsform. Häll den heta buljongen över. Lägg på kycklingfiléerna, klicka på peston och dekorerar med färska basilikablad.
  5. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.