Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsoppa med smaksatt créme fraiche och äggröra på rostat bröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvliga rotfrukter som fått puttra tillsammans och som sedan toppas med en god och smakrik créme fraiche klick. Servera med äggröra på rostat bröd och middagen är komplett! Du kan även mixa soppan slät för den som vill det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna morot, rotselleri och palsternacka. Strimla purjolök och broccoli. Gräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.
  2. Blanda créme fraichen med paremsan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek på svag värme och rör tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar eller annat rostat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.