Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktspytt med sting

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med fisk eller en köttbit till eller att äta som det är!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala kålroten med kniv och morötterna med potatisskalare. Skär rötterna i tärningar ungefär 1x1 cm. Skala och finhacka löken. Häll oljan i en ganska stor gryta. Lägg i rotfruktstärningar och lök och fräs ett par minuter.
  2. Klyv chilin på längden, skrapa bort kärnorna och strimla den. Rör ner chilin i rotfrukterna eller tillsätt sambal oelek, ingefära och vitlök. Blanda ner vinäger, honung, salt och timjan, rör om och häll på vatten.
  3. Koka upp och sjud under lock tills rotfrukterna mjuknat, men fortfarande har lite tuggmotstånd. Ta av locket, höj värmen, låt det mesta av vätskan koka bort och smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.