Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roys dark intense cake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Jag såg den här läckerheten på Go´kväll....och den satt sina spår på både näthinna och smaklökar! :) Det krävs lite planering när man ska göra den här kakan, men jag är övertygad om att det är värt det! Roy är av åsikten att inte ha mer än 64% i chokladen vid bak och desserter, då får man den ultimata chokladsmaken som jag uppfattade det, inte för söt och inte för bitter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda strösocker med äggula i en annan bunke. Koka upp grädde och mjölk i en tjockbottnad kastrull, häll det över äggulorna och blanda. Häll tillbaka i kastrullen och på låg värme under konstant omrörning, rör tills blandningen börjar tjockna lite och häll det över chokladen. Häll i cognac. Låt stå i några minuter och blanda till en slät kräm. Plasta och låt stå i kylen till nästa dag.
  2. Chokladbotten: Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en rund bakform cirka 18 cm i diameter. Smält smöret och sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i lite i taget av de torra ingredienserna och mjölken tills du får en slät smet. Blanda i apelsin rasp och sist i med smöret och blanda väl. Fyll bakformen och grädda mitten i ugnen på 150 grader i 40-45 min.
  3. Smörkräm: Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Vispa smör och florsocker vit och pösigt. Blanda i det smälta chokladen och vispa. Låt stå ute i rumstemperatur.
  4. Mörk chokladtryffel: Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp grädde och strösocker och häll det över chokladen och blanda väl till en slät tryffel.
  5. Montering Dela botten i 4 delar. Stryk chokladkräm i mellan bottnarna. Stryk upp hela tårtan med smörkräm och stoppa in i kylen 20 minuter. Häll på tryffeln och låt det rinna lite ner på sidorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.