Soppankan göras i god tid innan den ska ätas, den ska bara värmas och skummas upp när det är dags att servera.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna mjuka i smör utan att de får färg.
- Lägg i 200 g ruccolablad och häll på grönsaksbuljongen. Sjud soppan sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skär ädelosten i små tärningar. Häll i grädden och osttärningarna i soppan. Kör den till en skummande puré med stavmixer eller i matberedare.
- Hacka de sparade ruccolabladen grovt. Hetta upp soppan. Strö över ruccolalachet och servera.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ädelost e inte vegetariskt..
haha det är väl inte kött i ädelost heller;) Men veganskt är det ju inte däremot...