Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ruccolasoppa med ädelost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppankan göras i god tid innan den ska ätas, den ska bara värmas och skummas upp när det är dags att servera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna mjuka i smör utan att de får färg.
  2. Lägg i 200 g ruccolablad och häll på grönsaksbuljongen. Sjud soppan sakta i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär ädelosten i små tärningar. Häll i grädden och osttärningarna i soppan. Kör den till en skummande puré med stavmixer eller i matberedare.
  4. Hacka de sparade ruccolabladen grovt. Hetta upp soppan. Strö över ruccolalachet och servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Nelpan 29 januari 2008

    ädelost e inte vegetariskt..

  • fridaskantz 8 november 2009

    haha det är väl inte kött i ädelost heller;) Men veganskt är det ju inte däremot...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.