Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med frukt- och nötchoklad

 
Skriv ut

Riktigt smarrig rulltårta! Nästa gång du shoppar i Danmark, så passa på att handla chokladrullar på Føtex.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och klä en ugnsfast form, 33 x 23 cm, med smörpapper. Smörj papperet. Lägg russinen och likören i en skål och låt dra 2-3 timmar.
  2. Låt russinen rinna av. Spara likören. Lägg chokladen i en skål och ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Vispa samman äggulorna och sockret i en skål tills smeten är tjockflytande och ljus. Vispa ner den smälta chokladen och därefter russinen och nötterna.
  3. Vispa äggvitorna i en separat skål tills de är styva. Vänd med hjälp av en stor metallsked ner äggvitorna i äggulesmeten.
  4. Häll upp blandningen i den smorda formen och bred ut den in i hörnen. Grädda i 175°C i 20-25 minuter tills den har jäst upp och nätt och jämnt har stelnat.
  5. Beströ ett stycke smörpapper med strösocker. Stjälp upp kakan på papperet och dra bort smörpapperet. Täck med en fuktad kökshandduk och låt svalna.
  6. Vispa grädden med den sparade likören tills den bildar toppar. Rör ner yoghurten, bred den över kakan och rulla samman från kortänden. Garnera med chokladrullar och florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.