110 kalorier per portion
Den här rulltårtan är rena delikatessen, ändå är den så gott som fettfri. Det enda fettet kommer från äggulorna och minimal mängd av kesella.
Instruktioner
- Lägg ett ark bakplåtspapper i en lång panna på 33x23 cm och se till att papperet når upp på sidorna.
- Vispa ägg och socker i en skål i hett vattenbad tills smeten är ljus och tjock, häll i mjölet i smeten, sätt till det heta vattnet och vispa noga.
- Häll smeten i långpannan och grädda i 220 grader i 7-8 minuter tills den har blivit gyllengul och torr.
- Lägg ett ark bakplåtspapper på en fuktig handduk och stjälp upp kakan. Dra försiktigt av det övre papperet. Rulla ihop kakan tillsammans med det nya papperet., vira om handduken och lägg rullen att svalna på ett galler. Rulla upp den försiktigt.
- Blanda hälften av jordgubbarna med kesellan och bred över kakan, rulla ihop den och snygga till ändarna.
Sikta över florsocker och garnera med några jordgubbar.
- Kör resten av jordgubbarna i en mixer och servera som sås till rulltårtan.
Publicerat den
28 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar