Under ett täcke av vispad grädde och körsbär döljer sig en bit rulltårta med choklad- och körsbärsmarmelad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fyllning:
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i en liten kastrull tillsammans med vispgrädden. Rör ihop till en jämn glasyr och ställ i kylen att tjockna medan du gör bottnen.
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
- Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner det i äggsmeten med en handvisp. Blanda försiktigt till en klumpfri smet.
- Bred ut smeten i ett tunt, jämnt lager på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det går även bra att grädda smeten i en stor ugnsform, ca 45x30 cm.
- Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter tills bottnen blivit gyllenbrun.
- Strö socker över ytan, täck med ett bakplåtspapper och vänd så att botten kommer upp. Vänta någon minut och dra sedan bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna i ca 15 minuter.
- Bred chokladglasyren över tårtan och därefter körsbärsmarmeladen. Rulla ihop tårtan och lägg den med skarven neråt. Låt stå i kylen tills den ska serveras.
- Skär tårtan i 2-3 cm tjocka skivor. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt. Klicka den på bakelserna och dekorera med körsbär eller bigarråer.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar