Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårtsbakelser med chokladtryffel

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Under ett täcke av vispad grädde och körsbär döljer sig en bit rulltårta med choklad- och körsbärsmarmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fyllning: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den försiktigt i en liten kastrull tillsammans med vispgrädden. Rör ihop till en jämn glasyr och ställ i kylen att tjockna medan du gör bottnen.
  3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
  4. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner det i äggsmeten med en handvisp. Blanda försiktigt till en klumpfri smet.
  5. Bred ut smeten i ett tunt, jämnt lager på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det går även bra att grädda smeten i en stor ugnsform, ca 45x30 cm.
  6. Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter tills bottnen blivit gyllenbrun.
  7. Strö socker över ytan, täck med ett bakplåtspapper och vänd så att botten kommer upp. Vänta någon minut och dra sedan bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna i ca 15 minuter.
  8. Bred chokladglasyren över tårtan och därefter körsbärsmarmeladen. Rulla ihop tårtan och lägg den med skarven neråt. Låt stå i kylen tills den ska serveras.
  9. Skär tårtan i 2-3 cm tjocka skivor. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt. Klicka den på bakelserna och dekorera med körsbär eller bigarråer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.