Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda fullkornsscones

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Afternoon teatime - Här bakar vi försvenskade scones på fullkornsvetemjölet som är så finmalt att det nästan ser ut som vanligt kärnvetemjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa.
  3. Tillsätt filmjölk och rör snabbt ihop till en deg.
  4. Forma en rulle och dela i ca 15 bitar. Rulla bullar med lätt mjölad hand och lägg i formar.
  5. Grädda i ugnen 10 - 12 min tills de fått lite färg.
  6. Servera alldeles nygräddade med t ex. lemon curd och ost.
  7. Tips: Smaksätt med russin eller hackade äpplen och nötter.
  8. Portioner: ca 15 st små i bullformar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.