En mustig bön- och skinkgryta sjuds i en simmig sås med cider och örter under ett täcke av smördeg. Perfekt mat för kalla vinterkvällar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i lök, palsternacka, potatis och morötter. Fräs två minuter under omrörning. Tillsätt buljongen och koka upp, låt sjuda fem minuter. Låt rotfrukterna rinna av, spara buljongen.
- Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Vispa ner 1½ dl av buljongen och cidern, lite i taget, och koka upp. Vispa ner crème fraiche.
- Blanda rotfrukter, vitlök, bönor, skinka, mejram och sås i en ugnsfast form som rymmer två liter.
- Lägg pajdegen över formen och nyp ihop kanten på degen så att den fastnar på formen och täcker den helt.
- Skär fyra snitt i pajdegen och sätt in formen i ugnen. Grädda cirka 20 minuter tills pajdegen är gyllene. Låt vila tio minuter före servering.
Publicerat den
31 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar