Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rustik skinkpanna från Normandie

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mustig bön- och skinkgryta sjuds i en simmig sås med cider och örter under ett täcke av smördeg. Perfekt mat för kalla vinterkvällar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i lök, palsternacka, potatis och morötter. Fräs två minuter under omrörning. Tillsätt buljongen och koka upp, låt sjuda fem minuter. Låt rotfrukterna rinna av, spara buljongen.
  3. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Vispa ner 1½ dl av buljongen och cidern, lite i taget, och koka upp. Vispa ner crème fraiche.
  4. Blanda rotfrukter, vitlök, bönor, skinka, mejram och sås i en ugnsfast form som rymmer två liter.
  5. Lägg pajdegen över formen och nyp ihop kanten på degen så att den fastnar på formen och täcker den helt.
  6. Skär fyra snitt i pajdegen och sätt in formen i ugnen. Grädda cirka 20 minuter tills pajdegen är gyllene. Låt vila tio minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.