Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rutor med jordgubbssmak och vit choklad

 
  • Serverar: 12-18 portioner
Skriv ut

Enkla och smarriga rutor - och perfekta till en sommarutflykt. Om du inte kan få tag på vita chokladknappar går det också bra med hackad vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd.
  3. Vispa smör, socker, mjöl, bakpulver, ägg och jordgubbsarom i en stor skål med elvisp eller handmixer, tills degen är slät och blek. Rör i de vita chokladknapparna eller hackad vit choklad. Bred ut degen i långpannan och grädda kakan i 20 minuter. Låt svalna.
  4. Vispa mascarponeost, florsocker, vaniljeessens och smör till en krämig och mjuk konsistens. Tillsätt de hackade jordgubbarna och rör om. Bred ut glasyren på kakan och skär upp i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.