Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ryggbiff med mandelpotatis och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och lyxig fredagsrätt. Valfri svamp t.ex. kantareller, trattisar eller skogschampinjoner. Gott till är också en enkel tomatsallad och frästa schalottenlökar. Tillbehören kan varieras i det oändliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skiva potatisen på längden i ½ cm tjocka skivor.
  2. Blanda runt med oljan och generöst med salt, peppar och rosmarin. Lägg ett tunt lager i en långpanna och rosta ca 15 minuter. Vänd en gång.
  3. Skiva ev svampen, stek den i smör. Rör i crème fraichen. Håll varmt.
  4. Stek biffarna i smör ca 3 minuter på var sida. Servera gärna med förvällda bönor med lite citron och salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.