Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans- och apelsinsnitt med mandel

 
  • Serverar: 70-80 portioner
Skriv ut

En enkel, spröd och väldigt god småkaka som lyser upp vilket kakfat som helst! En favorit i adventstider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, saffran,bakpulver och mandel.
  3. Rör smör, socker och sirap poröst. Blanda ner apelsinskal. Blanda ned mjölblandningen och forma en deg.
  4. Dela degen i 6 bitar och rulla ut fingertjocka längder. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar - 3 per plåt.
  5. Platta till dem lätt och grädda i ca 12 minuter. Skär i sneda bitar medans längderna fortfarande är varma

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.