Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans- och mandelkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god kaka till kaffet efter maten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver i en skål. Vispa socker och ägg luftigt. Tillsätt smör, saffran och mjölk. Rör sist ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Sikta över florsocker strax innan kakan ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.