Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande fisksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du använder fryst fisk, tina den varsamt, dela fisken i lagom stora bitar för soppan. Variera med lax eller kolja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med vitlöken i smör eller olivolja i en gryta.
  2. Tillsätt salt, kryddor, buljong, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter - låt inte fisken koka sönder.
  4. Tag grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter.
  5. Servera gärna med nybakt bröd och vitt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.