Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransmuffins med korinter

 
Skriv ut

Mycket saftiga och lättbakade muffins som inte är så feta tack vare Kesellan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt saffran, korinter, salt och mjölet blandat med bakpulver. Rör i kesella och olja eller smör. Häll smeten i smorda muffinsplåtar eller stora muffinsformar. Fyll formarna till 2/3 ungefär. Grädda i 180 grader i ca 20 minuter. Njut muffinsen som de är eller garnera med kristyr och Hjärtan när de har svalnat.
  2. Tips! För toppigare muffins, öppna ugnen efter ca 10 minuter och spraya lite vatten på plåten med en blomspruta.
  3. Tips! Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit så löser den sig bättre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.