Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannkaka med körsbär i portvin

 
Skriv ut

Buffé nr 11 2008, sid 19

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°c.
  2. Hacka mandeln fint. Ta undan hälften.
  3. Stöt saffran tillsammans med socker och vaniljsocker i en mortel. Rör ut saffranssockret i grädden och blanda med gröten.
  4. Vispa upp äggen. Blanda ner ägg och hälften av den hackade mandeln i saffransgröten. Blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i ca 4x5 cm stora bitar. Doppa kanterna i hackad mandel.
  6. Blanda crème fraiche och råsocker i en bunke. Vispa med elvisp till en tjock och fluffig konsistens.
  7. Lägg pannkaksbitarna på ett fat. Garnera med en klick crème fraiche och ett körsbär på varje bit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.