Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransris med "bränd" botten

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Fint ris som passar vid festligare måltider

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg riset mellan 1-2 timmar om du har tid (behövs inte men blir bättre) Koka upp riset med vatten och salt i ca 15 min.
  2. Häll av det i ett durkslag, skölj med kallt vatten. Sätt olja i en gryta och smula brödet i botten, eller fyll botten med tunt skivade potatisar.
  3. Ställ på plattan och fyll på med riset. Ringla över lite flytande margarin. Låt det fräsa på hög värme tills det börjar ryka från riset, bara nån minut behövs för det, sänk sen värmen till 3:an, lägg en handduk mellan kastrull och locket så ångan far in i den. Låt stå ca 15 min. Häll upp riset, skrapa botten, mkt uppskattat av spec iranier, tag ca 1/2 dl ris och blanda saffran som är utspätt i lite vatten i det, sen strör du det över resten av riset, dekorativt, snyggt och gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.