- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Fantastiskt goda bullar och mycket enkla att göra.
Instruktioner
- GÖR SÅ HÄR
- Fyllning: Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.
- Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
- Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminiumformar ställda på en plåt (vanliga pappersformar funkar också).
- Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Låt dem svalna på ett galler.
Publicerat den
30 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar