Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saft av vinbärsblad

 
  • Tid: 5 dagar 30 minuter
Skriv ut

Mycket läskande , god och frisk dryck!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bladen och lägg dem i en rostfri bunke.
  2. Koka vatten och socker till en klar lag, häll den över bladen.
  3. Skölj citronerna och skala med en potatisskalare av det gula.
  4. Lägg skalen i bunken.
  5. Pressa saften ur citronerna och häll i bunken med ev. fruktkött och kärnor.
  6. Sätt till citronsyran. Rör om lite i den heta blandningen.
  7. Låt det hela kallna. Ställ sedan bunken övertäckt i kylskåp i 5 dygn.
  8. Sila saften genom silduk. Häll upp på väl rengjorda flaskor och ställ kallt. Eller frys in i mindre förpackningar.
  9. Det som är kvar i silduken kan läggas tillbaka i bunken. Häll över en liter kallt vatten. Rör om och sila och du har fått en utspädd eftersaft som bör njutas tämligen med detsamma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.