Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig äppelkaka med kanel och lingon

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Supergod kaka med den klassiska smaken äpple och kanel. Enligt utsago ska man även kunna använda en dl lingonsylt istället för färska och det ska bli väldigt gott det med, men det har jag inte inte provat än. Låt gärna kakan stå en dag innan den avnjutes, då blir den som bäst!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ytterligare en stund. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Kärna ur och riv äpplena grovt. Låt skalet vara kvar. Blanda ner mjölblandningen och äppelrivet i smeten, liksom större delen av lingonen. Bre ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strö resterande lingon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.