Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig äppelkaka med rom

 
Skriv ut

Denna mycket goda och lite annorlunda äppelkaka, som får sin goda smak av rom, blir alltid lika populär när jag bjuder på den. Jag serverar den med hemmagjord vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker ljust och poröst. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör sen ner detta i smeten.
  2. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skålla och skala mandeln, hacka den grovt.
  3. Smörj en form (gärna med avtagbar kant) väl. Låt russinen dra i rom en stund (jag brukar göra det allra först).
  4. Bred ut hälften av degen i formen. Lägg på äpplena och russinen med romspadet. Bred på resten av degen. Stö över pärlsocker och mandel.
  5. Grädda kakan i ugnen vid 175 gader på nedersta falsen i ca 1 timme. Servera varm eller ljummen.
  6. Jag gör alltid 1 ½ sats av degen, tycker en blir för lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.