En otroligt enkel och saftig kaka med mandelmjöl.
Om du inte har färska blåbär så fungerar det också med frysta. Gräddningstiden kan bli något längre med frysta blåbär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en stekpanna eller bakform, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Mjöla med mandelmjöl.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret i äggvispet. Blanda mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver i en egen skål och blanda sedan ner det i smeten. Blanda väl. Häll smeten i formen. Häll på blåbären.
- Grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Prova med en sticka att den känns torr. Låt svalna.
- Garnera med blåbär, pudra över florsocker. Servera som den är eller tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.
Publicerat den
22 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar