Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig blåbärskaka med mandel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En otroligt enkel och saftig kaka med mandelmjöl. Om du inte har färska blåbär så fungerar det också med frysta. Gräddningstiden kan bli något längre med frysta blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en stekpanna eller bakform, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Mjöla med mandelmjöl.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret i äggvispet. Blanda mandelmjöl, majsstärkelse och bakpulver i en egen skål och blanda sedan ner det i smeten. Blanda väl. Häll smeten i formen. Häll på blåbären.
  3. Grädda på nedersta falsen ca 35 minuter. Prova med en sticka att den känns torr. Låt svalna.
  4. Garnera med blåbär, pudra över florsocker. Servera som den är eller tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.