Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig lammstek

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lättlagad lammstek - servera med en potatisgratäng, cole slaw eller en god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Späcka lammsteken med vitlöksklyftor. Gnid in saltet, krydda med rosmarin och peppar.
  3. Låt steken ugnsstekas i 1½ timme. Linda sedan in den i tättslutande aluminiumfolie.
  4. Ugnsstek i ytterligare 1½ timme. Köttet får gärna bli helt genomstekt, folien gör att det behåller sin mörhet.
  5. Servera med en lättlagad potatisgratäng och cole slaw.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • edelbro 30 juni 2010

    Vad är att späcka lammsteken???

  • slunkmor 27 april 2012

    Till och med jag som inte gillar lamm tyckte att det här blev jättegott. Hädanefter kommer vi alltid köra lammsteken i aluminiumfolie halva tiden. Tack för receptet!

  • Insano 1 augusti 2012

    Hade 1,8 kg lammstek och drog ner på tiden, men efter att jag tog ut den fortsatte temperaturen att stiga (med folien på) upp till ca 90 grader som mest och steken blev inte så saftig som jag hoppats på. Nästa gång kör jag bara på kötttermometern. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.