Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig morotskaka med phillyglasyr och lavendeltopping

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god och saftig morotskaka som jag hittade för ett par år sen som är från SVT's Gröna Rum program. Gör ibland större sats av glasyren.

Ingredienser

Instruktioner

Kakan: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner oljan och de finrivna morötterna. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl i en bunke och rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter i den nedre delen av ugnen. Glasyren: Blanda philadelphiaosten med smör eller margarin och florsocker Låt kakan svalna innan glasyren breds på. Toppa med en näve lavendelblommor eller andra ätliga blommor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.