En underbart kryddig gratäng som är lätt att laga. Servera den som huvudrätt eller som tillbehör till stekt eller grillat kött.
Instruktioner
- Dela sellerin och skär den i centimetertjocka skivor. Skala dem och låt dem koka mjuka under lock i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skaka persilje- och gräslöksknippena torra. Finhacka persiljebladen och skär gräslöken i fina ringar. Putsa skinkan fri från fett och strimla den fint. Häll av kokvattnet från sellerin.
- Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg selleriskivorna lite överlappande i rader i formen. Krydda efter hand med salt, svartpeppar och spiskummin, strö över örtkryddorna. Mosa sönder osten lätt med en gaffel och blanda den med grädden. Klicka blandningen över sellerin.
- Grädda gratängen i varm ugn ca 25 minuter eller tills osten börjar få färg.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar