Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig sellerigratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbart kryddig gratäng som är lätt att laga. Servera den som huvudrätt eller som tillbehör till stekt eller grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela sellerin och skär den i centimetertjocka skivor. Skala dem och låt dem koka mjuka under lock i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
  2. Värm ugnen till 225 grader. Skölj och skaka persilje- och gräslöksknippena torra. Finhacka persiljebladen och skär gräslöken i fina ringar. Putsa skinkan fri från fett och strimla den fint. Häll av kokvattnet från sellerin.
  3. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg selleriskivorna lite överlappande i rader i formen. Krydda efter hand med salt, svartpeppar och spiskummin, strö över örtkryddorna. Mosa sönder osten lätt med en gaffel och blanda den med grädden. Klicka blandningen över sellerin.
  4. Grädda gratängen i varm ugn ca 25 minuter eller tills osten börjar få färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.