Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig solroskaka

 
  • Serverar: 4-10 portioner
Skriv ut

Jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt det avsvalnade matfettet. Blanda mjöl med bakpulver och apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Häll under tiden ingredienserna till glasyren i en liten kastrull. Låt det sjuda på svag värme under omrörning. Detta får inte koka
  3. Ta ut kakan och bred på glasyren Ställ in kakan i ugnen igen och grädda ytterligare 15 minuter eller till kakan fått fin färg. Låt svalna i formen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.