En lättbakad äppelkaka med mandel som bakas i långpanna. Uppskattades av hela familjen här hemma, mycket god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla en långpanna, ca 30x40 cm.
- Smält matfettet i en stor kastrull. Ställ åt sidan att svalna något.
Rör sedan ner socker och ägg och rör smeten slät. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör åter massa slät.
Bre ut smeten jämnt i formen.
- Skär äpplena i tunna klyftor (tjockskaliga äpplen bör skalas). Lägg ner klyftorna i en plastpåse, tillsätt socker och kanel, och skaka samman allt lätt.
Tryck ner klyftorna lätt i smeten och strö över flagad mandel.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Skär upp kakan i rutor när den kallnat.
Publicerat den
11 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar