Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga brödbullar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det är trevligt att baka bröd med rivna rotsaker i. Det blir både saftigt och färggrant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv rödbetorna eller morötter var för sig, häll bort ev saft.
  2. Lägg 13 dl vetemjöl och grynblandning i en skål eller i köksmasinens skål. Dela smöret i bitar och lägg det på mjölet. Lägg också i salt, honung, riven rödbeta eller morot och jästen delad i mindre bitar.
  3. Värm mjölken och häll i skålen. Arbeta degen väl, ca 5 min i maskinen eller 10 min för hand. tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela rödbetsbrödet i 10 delar och morotsbrödet i 20. Forma rödbetsbrödet till runda platta bröd och moröttsbrödet till ovala bullar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en bakduk och låt jäsa 15-20 minuter till.
  6. Strö ev lite vetemjöl över bröden och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.